...

Igår åkte jag hem till Kårböle och möttes av nyheten att Farmors "vän" Olle hastigt och plötsligt gått bort. Han satte sig för att vila och sedan vaknade han aldrig mer. Konstigt hur det kan bli. Han var en väldigt pigg man för sin ålder och ingen trodde väl att det här skulle hända så plötsligt. Det är såklart jättetråkigt för farmor, men samtidigt  var det ett bra sätt att dö på om man får säga så. De hade haft en bra dag, varit på utflykt till Fågelsjö tillsammans i finvädret och sedan när de klippte gräs i solskenet satte han sig för att vila och sedan vaknade han aldrig mer. Han dog med stövlarna på som man brukar säga, istället för på något hem eller som ett paket. Ett värdigt slut!


söndagkväll

Har spenderat kvällen hemma hos Rickard. Det blev kortspel och film, jäkligt lugn och skön kväll! Såg en film med Brad Pitt och Anthony Hopkins, Höstlegender. Bra skit! Och Brad Pitt är ju så het så att man kan gå i bitar, haha :p Tänkte egentligen hoppa i säng så fort jag kom hem men hamnade såklart här framför datorn istället. I morgon blir det Ljusdal igen, ska jobba 15-20.15 så det blir en kortdag (skön måndag med andra ord!). Snacka om att det är skillnad på passen man jobbar, i torsdags jobbade jag ju 09.30-20.15 och imorrn blir det som sagt bara 5 timmar.

Nu kom Krille hem, han har varit och träffat en polare och nu försöker han para ihop mig med honom (kompisen är några år äldre än mig, så det är ingen femtonåring vi pratar om :p) Haha, kul att lillebror försöker vara matchmaker, but I think I'll pass :p

Nu blir det sängen och en bok! Godnatt folket!

photos

Satt nyss och kollade igenom kameran sen i fredags och ser att jag knappt har tagit några kort alls! Typiskt mig, glömmer alltid bort att ta kort! Jag hoppas att det var några fler som hade med sig kamera och som kanske var mer flitig än jag, så att jag kanske kan få några bilder? :) Tänkte slänga ut några av de få kort som jag faktiskt hade tagit här, men har ingen sladd. Ska till Ljusdal imorrn så då kanske jag bjuder på lite festbilder :)

sommar

Det kryper i kroppen på mig, känner mig så rastlös idag! Vill iväg, göra något annat, något nytt, träffa nya människor. Känner att sommaren har börjat nu, ser fram emot en sommar med många härliga, underbara och roliga stunder. Vill göra en massa, men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Någon som vill haka på och dra iväg någonstans i sommar? Det behöver inte vara till någon speciell plats utan bara någon annanstans än just här omkring. De flesta, liksom jag, ska väl jobba i sommar men om man har några lediga dagar samtidigt skulle man ju kunna åka iväg en sväng :) sounds like a plan!

midsommarafton och födelsedag

Vilken helg det har varit! I fredags var det midsommarafton OCH min födelsedag :) Åkte på världens dunderförkylning med feber och hela skiten, såklart lagom till den stora dagen. Hade ju tänkt fixa och dona inför festen, men orkade ingenting utan låg bara i soffan hela dagen. Tur att jag har världens bästa och familj och så underbara vänner som ställde upp och fixade ALLT! Jag behövde inte göra nånting utan allt var klart när jag kom ner på IP. Innan det var färdigt hade dock min förkylning ordnat upp sig så jag pallade med en riktigt festkväll till slut! Tappade rösten totalt, men det har börjat ordna upp sig det med nu :) Är supernöjd med min födelsedag, det var många som kom, vi grillade, lekte lekar och hade det jäkligt trevligt om jag får säga det själv :) Solen tittade fram den med, vilket gjorde dagen/kvällen ännu bättre. På natten nångång lämnade vi IP och drog hem till mig på afterparty, dock var jag helt slut så jag gick och la mig men festen fortsatte utan mig till morgonen. När jag vaknade igår låg det folk lite här och där i huset :)

Fick fina presenter men mest glad är jag över att det var så många som kom, tack alla som gjorde min dag/kväll/natt! Jag hoppas att alla hade lika roligt som jag :)

åhå

Tisdagkväll. Har jobbat idag, 8-17 at the floor. Efter jobbet drog jag hem, käkade och sen kom Elin och hämtade upp mig för att åka på Dollar. Nu har jag handlat en massa plastglas, ballonger, servetter, serpentiner, groggvirke och snacks inför le party på fredag. Ser verkligen fram emot midsommarafton, tror och hoppas att festen blir kanon. Verkar som att det kommer ganska många (och bra) folk. En trevlig blanding av människor som kommer att göra min dag/kväll!  I morgon blir det jobb igen, 10-stängning så det blir en låång dag men det är lugnt (moneymoney). 

Nu ska jag strax slänga mig i säng och påbörja en ny bok, underbara Wallander :) Så, godnatt folket!

rain

Regnet fortsätter att ösa ner.. Det har verkligen vräkt ner hela dagen/kvällen! Jag hoppas verkligen att det blir fint väder på midsommarafton, i alla fall uppehåll. Det är tur att vi ska sitta under tak och med infravärme, för då kan man ändå vara utomhus även om det regnar. Jag ser fram emot fredag, är ju både midsommarafton och min födelsedag då :) Vem som helst får komma, så om det är så att jag har glömt att bjuda någon är det bara att dyka upp ändå! The more the merrier!

Godnatt!

das weekend

Söndag och helgen är över. Student i fredags, hem igår, deg framför film. Ja, det var väl ungefär så helgen såg ut. Skippade cruisingen igår, var så otroligt trött, arg och ledsen och på helt fel humör för fest. Jag hade verkligen sett fram emot att festa igår med polarna i Ljusdal men det hade jag aldrig pallat. I stället drog jag på Statoil och hyrde tre filmer, köpte chips, cola och dip och sen drog jag hem till Kårböle. Lätt värt! Kändes så jäkla skönt att ta en hemmakväll framför tv:n! Idag blev det ungefär samma, har legat i soffan med täcket framför olika filmer hela dan. Har ju inte kunnat göra så mycket mer, Kårböle visade sig inte från sin bästa sida idag. Regn, regn och åter regn. Så jäkla trist, men vi får väl hoppas att det blir bättre framåt helgen (och midsommar!). Imorrn bär det av neråt igen, ska inhandla lite grejer till helgen och sen ska jag jobba i veckan så då blir jag kvar i Ljusdal tills på torsdagkväll.

Nu - glass


tv-liv

Sitter i lägenheten med ett fungerande Internet, Hallelujah! Fördriver tiden med tv och dator och väntar på att klockan ska bli så pass mycket att jag kan gå och lägga mig :p Slötittar på "Supersize vs. superskinny" men tycker att det är rätt jobbigt att titta på, känner mig lite äcklad men mest tycker jag att det är sorgligt. Fan vilket program egentligen.. Visst att det kanske är bra med en "chock" för att komma till insikt med sitt problem, men nej, jag tycker inte om det. Nu byter vi kanal! På fyran är det "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show", haha. Förnedrings-tv kan faktiskt vara ganska underhållande men snälla människor, vad gör ni där egentligen? Ett patetiskt sätt till comeback eller vad? Torsdagar är värdelösa på tv-fronten helt enkelt, drar nog på lite Sex and the city i stället!


Sorgfågel

Läste ut Annika Östbergs bok "Sorgfågel" igår som handlar om hennes liv. Vilken historia, herregud! Hon har verkligen levt ett hårt liv. Som de flesta vet så dömdes hon till livstids fängelse (eller rättare sagt 25 years to life) för två mord som hon ej begått. Hon är inte så oskyldig som alla verkar tro, men det var inte hon som höll i vapnet och sköt. Nu har hon äntligen fått komma hem till Sverige igen efter alla dessa år (hon dömdes 1981 när hon var 26 år gammal och har alltså suttit 28 år i amerikanskt fängelse). Vad som händer/har hänt nu vet jag inte, hon kanske till och med är ute i det fria. Hur som helst så var boken väldigt bra och rekommenderas verkligen! Annika Östberg ger ett stabilt intryck och verkar vettig och intelligent och jag tycker att hon har straffats tillräckligt nu, ingen annan svensk har suttit i fängelse så länge som hon. Skulle hon ha blivit dömd i Sverige för samma brott skulle hon knappt få fängelse, så jag tycker att det är dags att släppa henne fri nu. Hon har verkligen sonat sina brott..





tidigt

Back in Kårböle. Åkte hem ikväll för att lämna Lisas studentpresent så att vi kan göra ett paket innan fredag (har inga "paketgrejer" i Ljusdal). Åker tillbaks till Ljusdal imorrn för att sova där i stället för här, så slipper vi slåss om duschen på fredag morgon plus att jag får sova en timme längre :) Familjen plockar upp mig strax efter 06 (!) på morgonen och därefter bär det av neråt till sthlm/upplands-bro där Lisa går gymnasiet och har sitt utspring. Jag vet nån som kommer vara helt död hela fredagen på grund av för lite sömn, typ moi. Fatta och kliva upp kring 5 på morgonen, det är inte lätt för en sån som mig som är så grymt jäkla morgontrött.. Det blir bara en snabbvisit där nere, åker hem igen på lördag. Då är det ju crusing och allt, haha. Kan nog bli kul, hade då jäkligt roligt förra året i alla fall :) Får väl "föra" lite i bilen på väg hem så man är fit for fight när man kommer fram.

Nu när det är studentvecka kan man ju inte låta bli att känna sig lite nostalgisk, haha. Det var ju ett helt år sen jag tog studenten nu och det var en av de bästa dagarna i mitt liv. Hela veckan var helt underbar och jag längtar tillbaks, tråkigt att man aldrig kommer få uppleva det igen. Men istället har man ju en massa annat underbart att se fram emot i framtiden, så det är lugnt :)

Nu ska jag strax hoppa i säng, ska försöka somna tidigt ikväll så att jag kan kliva upp tidigt imorrn och kunna somna tidigt imorrnkväll eftersom jag ska upp svintidigt på fredag. TIDIGT var ordet ja. Men ja, det är alltid bra med en strategi :)

Förresten, jävla Grey's Anatomy med den där säsongsavslutningen. Snacka om cliffhanger! Huuua..

mornin'

Solen skiner, har nyss hoppat ur duschen och klätt på mig och nu väntar frukost och lite smink/hår sen är man färdig. Ska åka med bussen kl. 09 eftersom jag jobbar 12-20.15 idag. Stängning, hua.. När ska folk fatta att vi stänger kl. 20 och inte 20.15 eller 20.30. Det brukar alltid komma in ett gäng sådär tio-fem minuter i åtta, sedan går de runt i affären huuur länge som helst. Ok, inte alltid men det känns som det när man sitter där och det enda man vill är att stänga butiken. Så tänk på det gott folk, om ni kommer på i sista minuten att ni måste handla något, skynda er in, ta det ni ska ha och gå sedan och betala. Skit i att kolla efter en massa annat joks. Ja, det är väl det som är det jobbiga med stängning. Hursomhelst så gillar jag att jobba på Delins, det är ett härligt gäng som jobbar där och man träffar mycket folk hela tiden. Dagarna går fort och det är helt enkelt ett jäkligt trevligt jobb :)

Nä, nu måste jag käka frulle och torka håret. Have a nice day folket.


val '09

Jag är så trött idag, igen. Kan inte sluta gäspa! Idag är det som sagt val. Efter mitt förra inlägg om europaparlamentvalet verkade det som att folk trodde att jag skulle rösta på PiratPartiet, vilket inte stämmer alls. Kanske verkade som det, men det jag menade var att jag tror att många röstar på PP och varför jag tror det. Jag själv skulle inte rösta på ett parti med endast en fråga, utan försöker se det i ett större perspektiv. Hursomhelst så verkar det som att jag slängt mitt röstkort, kan inte hitta det. När jag fick kortet hemskickat tänkte jag på en gång "aldrig att jag åker till Korskrogen för att rösta" och slängde det antagligen där på studs. Jaja, inte så mycket att göra åt den saken. Man kan ju säga att "you make a statement" när man inte röstar också, fast det i det här fallet inte riktigt var det som var tanken. Att rösta är viktigt, och jag känner mig ganska kass som inte tänkte på det här med att förtidsrösta eller poströsta i tid så jag hade kunnat skicka efter ett nytt röstkort. Satsar på riksdagsvalet '10 istället.

eeh, Sverige sög.

Jaha, fotbollen gick ju skitbra. Nä. Så tyvärr, ingen sång för min del!

Drog till Rickard, kollade på fotbollen, Thomas kom, vi åkte iväg, träffade Bolke som hoppade in i bilen han med. Åkte iväg på björnjakt, såg endast två älgar och nån sketen hare. Trök. Jag får aldrig se björn medans alla andra ser björn hela tiden.. Jaja. Mot slutet av kvällen kunde jag välja på att haka med till Rickard eller dra hem, jag valde det sistnämnda. Var så jäkla trött och kände ingen större lust att sitta framför tv:n hos Molarins och sedan måsta gå hem (yeah, supelång bit I promise). Så alltså for jag hem, och nu sitter jag här. Funderar..  Käka nåt eller låta bli? Lägga mig i sängen eller framför tv:n? Läsa bok eller slagga på en gång? Hmm. Vilka dilemman.. Hard life, fo' real.

"du gamla du fria.."

En liten snabb uppdatering mitt i fotbollen.

Har käkat grillat, hjälpt farmor med hennes mobiltelefon, fått i mig lite vin/öl/grogg och ska nu till Rickard för att fortsätta kika på fotbollen. O just ja, det är ju nationaldagen idag! Hade bestämt mig för att gå upp tidigt, hissa flaggan och sjunga nationalsången, men som vanligt var jag för trött så flaggan hissades av mamma eller pappa och någon nationalsång har det inte blivit än. Om Sverige vinner ikväll ska jag sjunga för full hals och dansa segerdansen, oh yes. Sedan kanske det blir en tur ner till Ljusdal, who knows? Allt kan hända, till och med in das Kårböle!

Förövrigt tycker jag att vi är riktigt kassa på det här med att fira nationaldagen, när ska vi ta efter norrmännen och börja fira på riktigt? Nationaldagen är ju en bra anledning till att ha roligt och fira, så varför tar vi inte den chansen?

Heja Sverige!

störtskur

Vilken tråkig dag det har varit.. Grått, kallt och blött ute vilket resulterade i en dag inomhus med tv:n och en bok. Lagade crêpes till middag, har tvättat och nu ska jag torka golv (pappa dammsög tack och lov, för det är bland det värsta jag vet). Jag och papi är ensamma hemma, modern är i Sundsvall på kurs (?) och Krille är i Färila på "Drömkväll" och spelar med sitt band. Ska åka ner och hämta han kring nio, innan dess ska jag alltså torka golven och kanske till och med ta en dusch :p

I morgon blir det Ljusdal, ska skjutsa ner bror till tandläkaren så alltså måste jag upp till Kårböle igen sen. Helgen är oplanerad, vet inte alls vad som händer. Känner för en lugn, vit helg men vi vet ju hur det brukar sluta! Äsch, vi får väl se vad det blir. Kanske hyr lite filmer imorrn som man kan mysa med i helgen, det vore ju faktiskt jäkligt skönt!

Nä, nu måste jag få tummen ur och göra något produktivt. Ha en bra kväll folket!

europaparlamentvalet

Det här med Europaparlamentvalet på söndag.. Jag tycker att det är otroligt viktigt att använda sin rösträtt som vi har i Sverige och verkligen rösta, men samtidigt är det ju inte så lätt. Jag tror att de flesta yngre röstar på Piratpartiet just för att de ligger närmast om hjärtat, och för att resten har ju de flesta inte så stor koll på. Jag vet inte om jag kommer att rösta på just PP men jag tror att väldigt många kommer att göra det, vilket verkligen kommer visa den svenska regeringen vilken makt vi ungdomar faktiskt har och att man inte bara kan "köra över" oss med idiotiska lagar som IPRED. Nu är det ju inte endast ungdomarna som är för fildelning, men majoriteten är antagligen under 30 i alla fall. Jag tror att regeringen kommer få en rejäl smäll på näsan när de ser den mängd röster som tilldelats PP.

Jag är inte så jäkla insatt så därför vet jag inte riktigt hur jag ska rösta, jag vet ju vilket parti som passar mig och mina åsikter mest men samtidigt är jag inte helt hundra på hur de ställer sig i "eu-frågorna". Måste nog fnula lite på det plus leta rätt på mitt röstkort som på nåt vis har försvunnit, tror att jag kanske till och med har slängt det... Det är lite kasst dock att jag som är skriven i Kårböle måste åka till Korskrogen för att rösta på söndag. Förtidsrösta, poströsta och allt det där, javisst vet jag att man kan göra det. Det har dock inte blivit av, så jag får nog släpa mig till Korskrogen på söndag ändå!


segare än segast

usch vad jag har gått och blivit dålig med det här med blogg. Skriver aldrig nu för tiden!

Kom hem från Stockholm/Täby igår, åkte ju dit i torsdags. Har haft en bra helg där nere med mina babes Stefan och Lisa :) Va en sväng på grönan, drog på en båttur över till Åland en snabbis, festade, umgicks en massa och så blev det såklart lite shopping. Dock med betoning på lite, köpte bara ett par jeans, två baslinnen och en tubtopp. Är inte ett stort fan av shopping direkt, prova kläder är bland det tråkigaste som finns plus att det är svettigt och jobbigt :p Att köpa skor är däremot mycket roligare :)

Idag har jag hängt med Rickard, har skjutsat runt han på Ljusdal hela dagen sedan avslutade vi hemma hos han med lite öl, vin och grogg. Han och resten av skogsarna skulle till Hudik på Bockarna så jag halvförkrökade med dom en sväng. Åkte sedan med Jimmy och Linda hem till byn, så nu är jag alltså in das Kårböle igen.

Ska försöka få tummen ur och lägga upp lite bilder här sen, dock verkar det som att den här datorn inte gillar min kamera så jag vet inte om jag kan lägga in några bilder överhuvudtaget. Vi får la se hur det går. Har lite bilder sen i helgen och på mitt nya hår då såklart :) Är fortfarande sjukt nöjd! Nu ska jag lägga mig i sängen med en bra bok och sedan blir det sooova.
Godnatt folket!

RSS 2.0