trökvääär

Idag var man uppe vid tuppen, före klockan 8 till och med :) Tänkte åka bussen till Ljusdal vid 9, men så ringde pappa och sa att jag kunde åka med han ner så nu sitter jag och väntar på att vi ska dra. Väntar även på att en tvätt ska bli klar så att jag får med mig lite nytvättat ner. Det är så jäkla tråkigt väder idag, mulet och blött.. Hoppas det är bättre väder i Ljusdal :) Tänkte dra och hälsa på Elin och Lovisa när jag kommer ner, Lovisa är Elins lill-kusin som hon är barnvakt åt idag. Ska även låna Elins usb-minne som är fullt av music som jag ska lägga in på min dator, min är ju rensad så där finns det noll musik och noll bilder. Tråkigt men sant! Då är det tur att man har en Elin som kan hjälpa en med att fylla på i alla fall musiken :)

Nu blir det lite kaffe och sedan bär det av neråt. Ciao!


blondie

Nu är jag nyklippt och slingad, så ljus som jag är nu har jag aldrig varit förr! Frissan tog ganska mycket på längden också, vilket verkligen behövdes. Känns riktigt skönt och fräscht, jag är skitnöjd! Tänkte att jag skulle ta kort och lägga ut, men kameran visade sig vara i Ljusdal så det får vänta.

Dagen har tillbringats till största del i Ytterhogdal, besöket hos frissan tog drygt 2 timmar och sedan drog jag till mamma en sväng och hälsade på när hon hade lunch. Efter det åkte jag och handlade på Ica och sedan for jag hemåt, drog till farmor och lämnade bilen och drack lite kaffe. Nu är jag bara hemma och väntar på att klockan ska bli så pass att jag kan börja laga mat. Fiskgratäng står på menyn, mumma! Kvällen blir lugn hemma i Kårböle, tänkte dra ner till Ljusdal men gör det imorrn i stället.

Nu ska jag sätta mig i soffan med Mankells "Steget efter", grymt bra bok!

Puss!

moneymoneymoney

Idag har jag bokat bussbiljett ner till Stockholm, drar ner på torsdag och åker hem igen på tisdag. Ska bli så jäkla skönt och roligt att komma bort en sväng! Vi har inte direkt planerat nåt förutom fredagen då det blir grönan och bärs :) Synd bara att jag inte pallar karuseller, i alla fall inte såna som snurrar runt, runt. När jag var liten blev jag alltid illamående när jag åkte dom så sen har jag inte vågat prova, egentligen kanske det går skitbra men jag vågar nog inte testa ändå :p vi får väl se hur det blir, är man lite drunk kanske det är ännu större risk att man spyr, haha. Däremot gillar jag bergochdalbanorna och sånt som går upp och ner skarpt :)

I morgon ska jag till Hogdal och klippa mig, shit vad det kommer gå pengar den här veckan! Men det är det värt! Har inte klippt mig sen oktober tror jag.. Är lite kass på att få tummen ur och boka en tid, men nu ska jag äntligen iväg :) Blir nog lite slingor eller liknande också, lite sommarfräscht sådär ;p

Nu blir det en promenad i kvällssolen. Adíos!

let me get some action from the back section

Nyss hemkommen från en prommis runt byn, det var faktiskt skönt fast jag egentligen tycker att det är rätt tråkigt att gå och speciellt ensam. Körde en liten snabbis på orbitreken också, tänkte prova att köra till dvd:n men det var så dålig musik så jag tröttnade snabbt.

Ikväll drar jag ner till Ljusdal igen. Sitter och funderar på vad det är jag måste handla, antagligen en hel del. Mitt kylskåp i Ljusdal gapar ofta tomt och innehåller endast det nödvändigaste, typ lite makrill i tomatsås, ketchup, sweet chilisås och smör så får man handla det som fattas, typ mjölk, fil, juice och pålägg. Haha, va jäkla tråkigt! Jag älskar ju mat, men jag vill inte handla för mycket grejer ifall jag får för mig att till exempel dra till Kårböle ett tag, för då blir allt gammalt och måste slängas. I sommar kommer jag däremot vara i Ljusdal hela tiden, så då ska det handlas en massa mumma och kylskåpet ska vara fullt av grejer :) Grejt!

Nu - lunch

gråcht

Grått och mulet ute idag, tråkigt värre! Har satt igång en tvätt och putsat alla fönster (bara utvändigt då..) och tänkte nu släpa in mr. orbitrec i vardagsrummet så att jag kan kolla på tv samtidigt som jag bränner kalorier, haha :p

Denna vecka ska jag jobba ons-fre, känns väldigt bra! Håller ju på att gå under av tristess här hemma, att vara arbestlös är inte så jäkla spännande faktiskt. Var ju ett bra tag sedan jag jobbade på Delins, så jag känner mig ganska ringrostig. Det mesta kommer nog dock tillbaks ganska snabbt! Hoppas att jag får schema inför sommaren då också, jag undrar hur mycket jag kommer att få jobba och när jag eventuellt kommer att vara ledig. Skulle vara roligt att kunna planera något i sommar, förra sommaren var jag på hemmaplan hela tiden vilket jag inte vill vara denna sommar. Vi får väl se vad det blir! I vilket fall ska jag försöka ta mig ner till Sthlm/Täby till släkta' och hälsa på nåt.

Nä, nu blir det lite träning. Hej så länge!

grejt

Sitter och har lite dåligt samvete över att jag knappt varit ute något idag i det fina vädret. Tänkte ta en långpromenad, men inte blev det av heller.. Tycker det ofta är så, man "bestämmer" att man ska "träna" eller motionera i alla fall, men så kommer något i vägen eller så pallar man bara inte. Måste verkligen ta mig i kragen och börja motionera regelbundet! Men det är ju så förbannat tråkigt att gå/springa/lyfta vikter. Nä, tacka vet jag typ innebandy, brännboll, simning. Då känns det inte som att man "tränar" eftersom det man gör är roligt. Tänkte i alla fall försöka mig på den här orbitrecen som står här hemma nu, det kanske är roligare än att sitta på en cykel och trampa i evigheter? We'll see. 

I morgon blir det fönsterputsning för hela slanten. O ja, vi har en del fönster på detta hus så det kan nog ta ett tag. Hoppas på sol så man kan bättra på brännan på samma gång :)

Nu - söndagsparty med Filip och Fredrik. Ciao!

fairytale

"I'm in loooove with a fairytale..." syttende mai OCH Eurovisionseger, skulle tro att att det är phartey i Norge idag! Alexander Rybak vann igår, inte direkt någon skräll. Rätt låt vann, helt klart!

Igår när vi satt framför Eurovision ramlade kusin Mattias in här tillsammans med ett gäng "grabbar". De var ute på svensexa och skulle ner till Hudik på cruising och passade på att hälsa på en liten snabbis på väg ner (de åkte från Sveg). De stannade kvar ett tag och med tanke på tiden och berusningsnivån bland folket tror jag att de aldrig kom till Hudik, de kom nog bara ner till Ljusdal för vi såg dem senare igen vid ettiden i Färila när vi va där för att hämta Krille. Hur som helst så var det roligt med ett litet oväntat avbrott sådär på kvällen :)

Idag är det väldigt fint väder så egentligen borde man kanske vara utomhus. Dock är jag så grymt trött och inte alls sugen på att ligga och steka på gräsmattan, skulle helst bara vilja gå och lägga mig framför tv:n och ligga där hela dagen. Vi får väl se vad som händer!

Later folks!

Eurovision Song Contest

Det roliga är att jag aldrig direkt har gillat Eurovision, visst att jag har kollat ibland men ofta för att man inte haft något annat att göra eller för att ens polare har kollat. I år missade jag helt den svenska uttagningen eftersom jag var i Thailand då. Hur som helst så har jag kollat på Semifinalerna den här veckan tillsammans med mamma (som verkligen gillar det här med Eurovision..) och har faktiskt hittat några favoriter som kommer här:

 

 

 

Tänkte lägga upp ett youtube-klipp på Ukrainas bidrag också, men youtube krånglar och jag pallar inte. Hur som helst så har Ukraina en bra låt också :) Jag tänker faktiskt kolla på det här spektaklet ikväll och trots att jag såklart vill att Sverige ska vinna så tycker jag inte att "La Voix" är speciellt bra. Jag gillar Malena, hon har en otrolig utstrålning och är så grymt proffsig. Men låten, njae.. Inte direkt i min smak.

jajaja

Har nyss ätit en underbar middag bestående av grillat älgkött, mammas kladdiga "pastasallad" och en massa goda såser. Helt perfekt! Var riktigt hungrig med tanke på att det enda jag hade ätit innan idag var två mackor till frukost, som lite senare kom upp igen som en härlig påminnelse om gårdagen! Det var faktiskt väldigt längesen jag spydde dagen efter, det knepiga var att jag inte ens mådde dåligt. Jag hade ont i huvet och var trött, så mamma gav mig en "bakisbrus". Efter att jag druckit upp den vände det sig i magen på mig, haha. Det blev lite motsatt effekt det där tror jag :p väldigt trevligt att läsa om det här va? Sorry, nu byter vi ämne.

Gårdagen tillbringades hemma hos Cäärow. Vi + Sandra grillade och satt ute på altanen och åt. Det var riktigt mysigt men kallt, det blåste en del och solen passade på att försvinna lite då och då. Kvällen avslutades på Järnvägs där det var grymt mycket folk. Det gick knappt att ta sig fram och folk klev en på fötterna och tryckte sig mot en. Inte så nice! Hade inte direkt roligt och ville bara hem och sova, men höll ut till stängning ändå.

Idag åkte jag tillbaks till Kårböle, visste inte vad jag skulle göra om jag stannade i Ljusdal så därför for jag hem. Ska åka och hämta Krille i Färila inatt och innan det blir det Eurovision Song Contest för hela slanten :p Känns så skönt att ta en hemmakväll utan någon alkohol över huvud taget, bara massa cola och chirre/ostkrokar :)
 


morning

Har nyss hoppat ur duschen och sitter nu här och diggar till Anush och Inga :) Ska strax åka till Ljusdal, så nu blir det nog ett litet blogguppehåll igen som det känns. Måste se till att få hem min dator, men den är ju som sagt i Hudik och dit är inte jag speciellt ofta. Ska se om jag kan skicka den med någon nästa vecka.

Idag är det soligt ute, underbart tycker jag! Ikväll blir det mys hos Carro med mat, dryck, spel och trevliga människor, perfa! Nu - frukost.

Later folks!

tröök

Det gråa vädret byttes ut mot sol, me like! Har hängt tvätten och druckit kaffe med Markus. Han var hit en sväng så då blev det lite fika och prat. Trevligt, inte ofta man umgås med han på tu man hand nu för tiden. Känner mig ganska rastlös, men orkar samtidigt inte göra så mycket. Är riktigt trött idag, men en promenad kanske kan ändra på det? Måste ändå på macken så då kanske jag tar en vända runt byn på samma gång. Funderar även på att testa orbitrecen som päronen har lånat, fan beach '09 är inte långt borta nu ;p


phaartey

På midsommarafton fyller jag år, hela 20 bast :) Hur som helst så tänkte jag ha fest här i Kårböle då, på IP. Har bjudit en del folk, men har säkert glömt någon. I alla fall så får de jag har bjudit ta med sig folk om de vill, så då har jag ju indirekt bjudit fler och kanske därmed inte missat någon eller vad jag ska säga :) Jag tänkte bjuda på mat om det inte blir för många som kommer, annars får man ta med sig eget så grillar vi. Hoppas på finvääär och en härlig blandning av människor :)

oooh

Idag är det grått och tråkigt ute, fast samtidigt så kan man ju sitta inomhus utan att få dåligt samvete! Tänkte spendera dagen med att läsa bok och ta det lugnt (ooh vilken skräll!). Ska hänga nån tvätt och trava upp på macken och köpa lite mjölk också, så lite luft och syre får jag idag ändå. Åker ner till Ljusdal imorrn, tänkte dra ner ikväll men så skulle mamma ner i morgon så då kan jag åka med henne i stället. Får se om jag stannar i Ljusdal ett tag, har det inte så jäkla fett på kontot just nu så då passar det bättre att vara i Kårböle faktiskt :p Finns liksom ingenting att lägga pengarna på här, plus att jag får gratis mat, haha :) Men nästa vecka ska jag i alla fall jobba några dagar, så det känns kanon!


long time no seen - again..

ooh. Nu var det väldigt längesen jag skrev, igen. Men det är så att jag har varit utan min älskade laptop hur länge som helst. Den fick för sig att krascha för sådär sjuttioelfte gången och jag har varit seg med att lämna in den, men nu ligger den lagad och klar på Elgiganten i Hudik. En annan anledning är att Kårböles Internet slutade fungera och har inte fungerat på ett bra tag, men nu funkar det igen! Så nu har jag alltså inga anledningar längre till att inte blogga!

Har väl egentligen inget speciellt att berätta. Livet flyter på som vanligt, jag flänger mellan Kårböle-Ljusdal och är fortfarande arbetslös (ska dock jobba lite på Dellan nästa vecka och snart börjar mitt "sommarvik"). Idag sysselsätter jag mig med att tvätta, är inne på tredje maskinen nu. Verkligen superintressant information :)

Ikväll är det Grey's Anatomy, my favorite tv-show. Det är ungefär sånt jag ser fram emot på veckorna, tv-serier. Men har man inget liv så.. haha. Ska antagligen åka ner och hämta broder i Färila sen, han har någon slags spelning ikväll. Han och två killar till från hans klass ska kompa skolans mellanstadieelever på deras "show". Så så ser dagen/kvällen ut för mig.

Nu ska jag ut och hänga lite tvätt, kanske uppdaterar mer senare. Ciao.


Trott' eller ej, men jag kollade faktiskt på Eurovision igår och här är Armeniens bidrag. Bäst igår enligt mig.

saturday, I love you like gold

Igår blev jag ännu mer övertygad om att jag måste bort här ifrån så fort som möjligt. Jag är så otroligt trött på hela grejen, alla ska veta allt om alla, skvaller, rykten, skitsnack. Snälla människor väx upp! Skaffa er ett liv och sluta lägg er i andras.

Nu sitter jag och väntar på att Lisa ska komma hit, vi ska laga tacos, pimpla vin och mysa. Jag har huset för mig själv, solen skiner och det är lördag! Underbart :) Det är otroligt vad fort det har gått med våren, ett tag trodde jag att den aldrig skulle komma men så vips så var snön borta och helt plötsligt var det 25 grader varmt och man låg i bikini på gräsmattan. Sommaren är nära och det gillar vi :)

RSS 2.0