Tsunami Memorial Park

Man kan ju inte annat an skratta at mammas och Anna-Karins kommentarer om forra inlagget, haha :)

Idag sov vi ut for forsta gangen tror jag, Stina har en tendens att vilja kliva upp jakligt tidigt pa mornarna men idag lag hon kvar i sangen till i alla fall 10 tror jag, jag sov lite langre (som alltid).

Vi borjade dagen med en brunch och sedan letade vi upp "Phi Phi Tsunami Memorial Park". Det var en liten park med en vagg full med namn pa de som forolyckades i Tsunamin, runt omkring hade aven anhoriga satt upp bilder pa personerna samt lamnat sma halsningar. Det stod aven tva pass lutade mot vaggen som tillhort tva unga svenska tjejer. Det kandes i magen kan jag saga, trodde inte att jag skulle bli sa tagen av det men jag fick faktiskt halla tillbaka tararna. Usch, fan va hemskt!

Man kan faktiskt se lite rester fran Tsunamin har och dar. Pa en del platser har de inte hunnit bygga upp nagot igen sa dar ligger det fullt av brate, pa andra stallen haller de pa att bygga nytt for fullt. Overallt sitter det skyltar med "Tsunami Evacuation Route" och det ar pilar pa gatorna som visar vagen till evakueringsplatser. Det ar svart att forestalla sig att pa de gator vi gar pa har varje dag har det legat tusentals doda manniskor. Na, fy fan.

Det var inte meningen att skriva ett sant har inlagg, men minnet av Tsunamin ar anda narvarande har pa Phi Phi och man blir pamind  varje dag.

brabra

Idag har vi:

* Snorklat, sag bland annat en massa Clownfish (Nemo)
* Vart pa "Monkey Beach" och sett apor
* Besokt "Maya Bay" (dar "The Beach" spelades in)
* Atit mat pa en bat i solnedgangen.

Ikvall blir det nog forst hang pa "Rolling Stoned", en bar med massa rockmusik dar en hel del skandinavier hanger. Sedan drar vi nog till stranden pa Ibiza Bar, helt ok kvall :)

Hur har din dag/kvall sett ut? :)

Phi Phi Islands

Nu ar vi pa Phi Phi, kom hit igar. Phi Phi Islands sags vara en av varldens vackraste ogrupper, imorrn ska vi ut pa en utflykt sa da far vi se om det stammer :) Ska bland annat till "Maya Bay" dar "The Beach" spelades in, sa da kan ni ju forestalla er :)

Magen har blivit battre, har inte ont langre men fortfarande en del "toalettbekymmer" a.k.a "rannskita", haha. Lika bra att tala klarsprak. Men ja, det ar som det ar. Haha. 

Idag har jag brant over alla bilder pa en skiva, kanns skont ifall kameran skulle komma bort. Hittills har vi klarat oss fran stolder, sa jag hoppas att det kommer ga lika bra i fortsattningen, men man vet ju aldrig.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva, sa jag slutar. Ha de bra!

upd.

En liten update fran Koh Lanta.

Vi har nu varit har sen i lordags, det har blivit mest sol och bad pa denna o och vi har tagit det valdigt lugnt. Imorrn ska vi aka till Phi Phi Islands, det ser vi fram emot! Far se hur lange vi stannar dar. Efter Phi Phi vet vi inte riktigt vart vi ska ta vagen, det aterstar att se :)

Under hela var resa har vara magar fungerat perfa, men igar hande det nagot och jag har fatt valdigt ont i magen (med vissa attiraljer, haha), vilket jag tycker ar konstigt med tanke pa att vi har varit har ett tag nu. Dock kan jag ata mat utan problem och jag dricker mycket vatten sa forhoppningsvis gar det over sa fort som mojligt! Nog pratat om det.. :p

Om mindre an tre veckor ar vi hemma igen och det kanns som att den tiden som ar kvar kommer ga valdigt fort. Vill verkligen inte aka hem, inte an pa valdigt lange. Nasta gang tanker jag stanna mycket langre och aven resa till andra narliggande lander som Laos, Kambodja och Malaysia. Hade velat rest runt lite sa pa denna resa med, men det har helt enkelt inte blivit av utan vi har stannat i Thailand hela tiden. Nog for att det racker gott och val det med :)



Koh Lanta

Drog till Koh Lanta igar fran Krabi. Checkade in pa ett hotell, eller "bungalow-by" kanske man ska saga :) Bungalowen var gjort i flatat bambu och det var stora springor och hal overallt. Sangarna hade stora myggnat som en slags sanghimmel och det var riktigt jakla mysigt, riktig "taltkansla" :) Det var dock lite for stor "djurrisk" (inte sa nice med kackerlackor i sangen..), sa idag har vi checkat in pa ett annat stalle. Har bor vi i "riktiga" rum och det finns t.o.m pool! Konstigt nog betalar vi mindre for det har placet an for bungalowen, men det ar ju bara bra :)

I stort sett varenda natt pa var resa har vi haft besok av olika djur: kackerlackor, odlor, skalbaggar, myror, grodor och tusenfotingar. Till och med en ilsken katt! :p Lite kul, fast samtidigt ganska rasigt, haha.

Igar hangde vi pa "Chocolate Bar", vi lag i sma oppna bambuhyddor pa en massa kuddar och madrasser fran eftermiddan till sent pa natten, vi tittade pa solnedgangen, at mat och drack en massa Chang :) Grabbarna fran baren gjorde oss sallskap och det var riktigt trevligt och mysigt! Blir nog att vi drar dit igen ikvall. Kan slanga in lite bilder sen sa far ni se va jakla underbart det ar har :)

Nu ska jag dra ut i solen igen och ta mig ett dopp. Hoppas det ar bra hemma!

knas

Verkar vara nat knas med bilderna, men orkar inte fixa det nu. Man verkar inte kunna klicka pa dem, eller sa ar det bara den har datorn som ar kass. Jaja, ni ser ju lite iaf :p


pics

Klicka pa bilderna sa blir de storre, galler aven de bilder jag lagt upp tidigare.



Lortiga fotter no.1


Lortiga fotter no. 2.


Mumma!


Stina laser i thailandboken.


Nattbaten, svettigt, trangt och hemskt, men trevliga killar iaf :)


Hogt i tak va?


Klaustrofobiskt.


Men Stina var glad anda, haha :)

Inte den finaste stranden direkt, men helt ok.


Lite mulet..


Mulet som sagt, men ganska harligt anda :)


Stranden var full med pyttesma krabbor som rullade sma sandbollar :p


En brunbrand Stina, och brunare ska vi bli :)


Moi :)







Krabi

Idag var vi sa trotta sa vi gick och la oss pa beachen, orkade inte gora nat annat :) Dock lag vi inte dar sa lange for det va helt enkelt for varmt! Om ett tag ska vi ga och leta oss nat battre boende, stallet vi bor pa nu ar ganska skabbigt sa vi vill inte bo dar. I morgon tankte vi dra pa en liten utflykt, rida elefanter och besoka ett tempel. Man borjar trottna lite pa att ligga pa stranden sa det ska bli kul att dra ivag och gora nat annat!

Vi stannar nog i Krabi tills pa fredag da vi drar vidare till Phi Phi Islands eller kanske Phuket. Har ju halva slakten i Phuket just nu sa man kanske ska dra dit en svang och saga hej :) Inget ar bestamt an dock, vi far se vart vi tar vagen!

Det finns sa otroligt mycket klader, vaskor, smycken, prydnadssaker overallt och det ar i stort sett samma saker pa alla stallen vi aker till. Allt ar valdigt billigt (det ar ju kopior, men anda).  Man blir riktigt sugen att handla en massa, men jag ska forsoka vanta tills vi ar tillbaka i Bangkok. Inte sa kul att bara runt pa allting, sa jag tror att det blir smartast! Har dock hittat de saker jag vill kopa, sa det kommer ga valdigt smidigt nar det ar dags att gora av med alla pengar :)

Nu ska vi ga och leta natt bra boende och jag ska aven posta lite vykort :) Hoppas allt ar bra hemma och att ni inte har fryst ihjal :p Kanske slanger in lite mer kort senare idag, sa hall utkik!

The nightboat from hell.

Igar tog vi alltsa nattbaten fran Koh Tao till Suratthani. Vi kom fram till hamnen kring kl. 20 (baten skulle ga kl.21) Da var det redan otroligt mycket folk dar och vi fick hora att baten var full. Vi hade bokat biljett och tyckte det lat konstigt (egentligen ska man aldrig sluta forvanas..), men det var verkligen sa. Baten var proppad med manniskor, men vi lyckades anda komma pa. De kranger ju sa manga biljetter som gar och pressar sedan in folk till bristningsgransen, vilket ger ett valdigt daligt resultat. Det var otroligt manga som helt enkelt fick vanda eftersom det inte fanns plats.

Nar vi hade kommit pa baten visade det sig att vi inte hade fatt nagon plats (vi fick inget nummer pa biljetten) sa vi fick helt enkelt sitta pa golvet. Det var inte bara vi som rakade ut for detta utan vi var sakert uppat 50 st som var utan plats, jag ska aven tillagga att baten var valdigt liten och gammal. Man fick sitta dar golvet inte redan var upptaget och det var valdigt manga som fick sitta utomhus, sa de hade det annu varre. Medan vi hade en riktigt helvetesresa fick alla de med plats ligga pa madrasser, dar de kunde sova hela resan. Grejen var att de hade sa pass mycket plats sa hade de makat ihop sig hade alla kunnat ligga ner och haft det bra mycket bekvamare, men nej da, de bredde bara ut sig annu mer. Jakligt dalig stil och sa typiskt skandinavier! Sa vi fick sitta/halvligga pa golvet i drygt 8 timmar, ihoptrangda pa en liten skitbat med lagt i tak och klaustrofobisk kansla. Till raga pa allt fick vi saklart besok av kackerlackor, vilken skrall!

Nej, det har var da nanting som jag inte vill uppleva igen. Dock kom vi fram helskinnade och ar nu framme i Krabi!


Lite mer bilder :)


Buckets :)


Stina gillar buckets, oh yes :)


Moi :)


Taget fran hotellrestaurangen.


Samma har.

Lite bilder


Stina och Tim


I Hua Hin




Fortfarande bleka!


I Koh Phangan, taget fran vart hotell.


Koh Phangan


Koh Phangan


I Koh Tao


Koh Tao


Stina pa vart hotell i Koh Tao


Fran hotellet


Koh Tao


Skoont!


Var balkong i Koh Tao




Timbuktus beach party


Buckets is the shit!








lugna puckar

Nu forsoker vi sla ihjal lite tid innan vi ska ta baten mot Suratthani. Jag hoppas att vi kan ga och kaka snart, sitter och langtar efter pad thai with beef, mumma! Klockan 20 ska vi ta taxi till hamnen, sedan bar det av. Undrar om vi far ha vara saker ifred eller om man maste vara vaken hela natten for att kunna ha koll pa grejerna. Hur som helst sa tanker jag ha pa mig vardesakerna runt midjan och ha las pa ryggsacken, sa det gar nog bra!

Kanske slanger in nan bild har sen om det blir sa att vi hamnar framfor datorerna igen denna kvall, ni far hoppas pa det basta :)

..och en liten halsning till mamma och pappa: Hurrni, med tanke pa att ni sager att ni kollar mail och laser blogg varje dag sa ar ni valdigt sega pa att svara pa mailen. Skarpning! :)

Timbuktu

Igar var vi pa Timbuktus beachparty nere pa Sairee Beach. Det  var i stort sett bara svenskar dar, det fanns val en del aussies ocksa men de flesta var svenskar. Sa tycker jag att det ar overallt, svenskar och australiensare. Vi hade roligt och dansade i sanden till sent pa natten. Vi traffade aven ett par grabbar som vi hangde lite med pa Koh Phangan, det visade sig att vi bodde pa samma hotell :) Innan vi akte tillbaks till hotellet skulle vi fyllekaka lite, det ar lite annorlunda fyllemat har an hemma, for mig blev det pad thai som en tant snodde ihop i sin lilla gatuvagn :) Billigt och gott, kostade drygt 50 baht (ca. 12.50 kr), sa far man valdigt mycket mat ocksa!

Idag ar vi lite sega, vi gick upp tidigt eftersom vi skulle checka ut innan klockan 10. Ikvall ska vi namligen aka till Krabi :) Vi tar nattfarjan till Suratthani kl. 21 och ar framme kl. 05 imorrnbitti, kl. 06. gar en buss till Krabi och vi ar framme dar kring kl. 08. Tankte kanske ta och halsa pa svegsslakten som ar i Phuket, nar vi anda ar i Krabi som ar ganska nara. Vi far se hur det blir!

Nu ar det bara en manad kvar av var resa. Jag trivs sa bra och vill stanna lange, lange till!

Kackerlackor

Inatt hittade jag en kackerlacka som satt och solade sig i utelampans sken pa var uteplats. Skitkul tankte jag forst, men sedan nar en kackerlacka flog in i rummet var det inte lika roligt langre. Jag och Stina lag i vara sangar och snackade nar det helt plotsligt kom en kackerlacka fran ingenstans och landade pa sangen. Vi flog upp ur sangarna och sprang ut (Stina i bara trosorna..) och jag skrattade sa tararna rann. Nar vi sedan inte kunde hitta acklet var det inte sa roligt, men till slut kom den flygandes igen och vi kunde fanga den i ett pringlesror, sedan slappte vi ut den. Man vet ju inte om man vagar doda dem i fall det kommer fler. Det var i alla fall valdigt roligt, fast samtidigt ganska ackligt. Jag hoppas att vi slipper fler besok av kackerlackor i framtiden :)

Koh Tao

Vi kom fram till Koh Tao idag kring 14.30. Alla hade sagt till oss att det var helt omojligt att fa boende eftersom de flesta aker fran Koh Phangan till Koh Tao efter Fullmoon och speciellt nu nar Timbuktu spelar har pa sondag. Vi fick aven hora att det hade sovit ca. 200 pers pa stranden inatt for det fanns inga rum nanstans. Men, vi tog chansen och akte hit i alla fall. Det tog kanske en kvart for oss att hitta ett superfrascht boende med 10 min gangavstand till Mae Hat och Sairee Beach (dar Timbuktu ska spela). Dock var det ganska dyrt (1200 baht/natt = ca. 300 kr, alltsa 150 kr var per natt), men det kandes som att det var bast att ta det forsta basta vi hittade idag. Rummet ar otroligt fint och likasa badrummet, sa har vi en egen uteplats ocksa :)

Nu ar vi trotta och ikvall blir det nog mest deg som det kanns. Vi blir nog kvar har pa Koh Tao till i alla fall mandag, sedan bar det av till Krabi och Phi Phi oarna! Nice :)

Forresten, jag ser att ni laser min blogg, men jag far inga kommentarer.. Kom igen nu! :)

Sista dagen pa Koh Phangan

Nu sitter vi pa ett internetcafe och vantar pa att "hyresvarden" ska komma ner till receptionen sa vi kan fa checka ut. Klockan 11 ska vi aka till hamnen i Thongsala (huvudstaden) och var farja mot Koh Tao gar 12.30. Jag gruvar mig lite for att vi inte ska hitta nanstans att bo, men forhoppningsvis ordnar det sig. Vi far ju slagga i huset dar Bodil bor om vi inte hittar nat annat, men det kanns dumt att tranga sig pa. Sen ar inte hon dar heller, sa det kanns ocksa lite dumt :p
 
Jag tror att Stina har lyckats lagga ut lite bilder pa resedagboken, kolla in det vettja.

Fullmoon

Nu har vi varit pa Koh Phangan sen i lordags och det har varit fest i stort sett varje kvall :) Dock inte igar, for da var vi pa Muay Thai. Det var ganska kul, fast vi fattade inte sa mycket, haha. I tisdags var det Fullmoon Party, hela stranden var packad med festande manniskor och det gick knappt att rora sig. Det var helt klart en upplevelse, men de fester som varit innan sjalva fullmoon var mycket roligare. Igar nar vi vaknade holl festen fortfarande pa, folk dansade pa stranden till pa eftermiddan. Hela stallet sag ut som skit, det var sugror, buckets, skrap, spyor, flaskor overallt. Idag tror jag dock att de har stadat upp allt :)

Imorrn aker vi till Koh Tao. Vi fick hora att det skulle vara helt omojligt att hitta boende dar eftersom Timbuktu har konsert pa sondag, men sa pratade jag med Bodil som sa att det visst skulle ga att hitta boende. Sa da aker vi dit imorrn :) Skulle det vara sa att vi inte hittade nagonstans att bo skulle vi ringa till Bodil sa kunde hon hjalpa oss, kanon!

 Idag blir det deg pa stranden, far se om jag blir sjalv for jag tror visst att Stina har en dejt ;)

Hoppas allt ar bra hemma och att ni fryser, har ar det tokvarmt och jag vill inte hem till kylan igen.

Koh Phangan 3

Igar var det party pa beachen igen, men vi var sa jakla trotta sa vi tog bara nan ol och sen gick vi hem och la oss :p Det har blivit lite sova hittills, sa vi behovde nog lite somn inatt. Ikvall ska vi pa Muay Thai (thaiboxning), det ser jag fram emot! Imorrn ska vi ut pa en battur runt Koh Phangan med snorkling o sant, grymt! Imorrn ar det aven fullmoon party, kommer bli ett jakla drag! Jag skrev tidigare att det kunde va uppat 15000 festande personer har pa stranden da, men sedan fick jag hora att det kunde va uppat 30000 pers! Fattar inte hur alla ska fa plats :p Men det kommer blir grymt! Det gar ganska daligt att lagga ut bilder pa resdagboken, men vi fortsatter att forsoka. Hur som helst sa har vi det jakligt bra och jag vill inte hem i forsta taget. Tiden gar sa fort och snart sitter vi dar pa planet pa vag hem.. Men jag kommer definitivt aka tillbaka, helt jakla underbart ju :)

Koh Phangan 2

Igar festade vi pa stranden, det var mycket folk, hog musik spelades overallt, det saldes "buckets" och ol, man kunde prova att hoppa hopprep genom ett skitstort brinnande rep, vi dansade, traffade mycket trevligt folk och hade jakligt roligt! Det ar sjukt vad manga svenskar vi lyckas traffa hela tiden, hangde pa ett par svenska grabbar till deras stuga/bungalow pa efterfest. Trevligt varre :)

Pa tisdag ar det fullmoon, da brukar det vara mellan 7000-15000 festande personer pa stranden. Shit pommes! :) Skulle tro att det ar roligare pa festerna som ar nu innan fullmoon.

Idag har vi legat pa stranden och jag har lyckats blivit jakligt rod. Dock blir det nog brunt snart :)

Ikvall blir det nog ungefar samma som igar, lite party pa beachen. Nice!

Forresten tror jag att Stina haller pa att lagga ut lite bilder pa resdagboken, check it out!





 

Koh Phangan

Nu ar vi pa Koh Phangan. Igar var det meningen att vi skulle aka direkt fran Surat Thani till Koh Phangan med farja, det slutade dock med att vi tog en bat till Ko Samui for att sedan kunna ta en bat till Koh Phangan. Men vi blev lurade, det gick ingen bat fran Ko Samui den kvallen. Plus att vi betalade 450 baht for buss + bat, sedan fick vi hora att det skulle ga pa 150.. Jaja, det ar som det ar. Vi traffade en engelsman vid namn Tim som hakade pa oss, vilket var ratt kul i borjan, men nu har vi borjat lessna pa honom :) Vi fick alltsa stanna kvar en natt pa Ko Samui, hittade ett billigt hotell alldeles vid hamnen. I morse tog vi en farja till Koh Phangan och nu ar vi alltsa har!

Det ar valdigt irriterande hur svart det kan vara att fa ett rakt svar av nagon. Man fragar efter vagen eller buss-bat-tagtider och far hundra olika svar. Thailandarna ar snalla, javisst. Men det kanns som att de enbart ger information som gynnar dem, sa att det ska tjana pengar pa det. Jobbigt! Man maste jamfora och jamfora hela tiden och ga runt och fraga och det kanns alltid som de lurar en. Hur som helst sa lyckades vi ta oss till Koh Phangan, vilket var planen. Nu blir vi har ett tag skulle jag tro. Vi fick hora att det skulle vara svart att hitta rum, nu nar det ar sa nara till fullmoon party, men vi hittade ett direkt for 600 baht/natt (alltsa 300 baht var = ca. 75 kr), helt ok speciellt med tanke pa omstandigheterna (fullmoon).

Pa mandag ar det alltsa fullmoon som galler, kommer bli packat och livat som bara den. Och vi bor nastan mitt pa stranden, hur ska detta ga...

Jag har skaffat ett thai-nummer: 0855785479, kanske att jag skaffar ett annat om ett tag, i fall det visar sig att detta ar daligt. Om ni ska ringa/skicka sms far ni nog sla landsnummer forst (66) sa det blir alltsa 0066855785479. Jag kommer dock att anvanda mitt halebop sim-kort ocksa, sa det kanske ar bast att hora av sig till det.

Nu pallar jag inte skriva mer, ska tillbaks ut i solen :) Skriver nat mer sen nan dag, om vi nu lyckas overleva mandagen, haha :)

Surat Thani

Idag har vi fixat tagbiljetter till Surat Thani, aker imorrn. Fran Surat Thani ska vi direkt ta oss vidare till Ko Phangan dar vi nog stannar ett tag, har inte direkt planerat sa mycket.

Idag blev det deg pa stranden igen, orkade inte dra ivag och gora nat annat. Far ta apor och sant lite senare istallet :)

Nu blir det nog en liten tupplur innan det ar dags for lite singha :) Ha det bra!

Hua Hin

Idag har vi haft en heldag pa beachen. Fick otroligt bra service fran de som jobbade dar, fick gratis frukt och mat serverad, vi behovde inte lyfta ett finger :) Vi stannar nog i Hua Hin tills pa fredag da vi ska ta oss till Ko Pangnan.

Imorrn blir det stranden igen eller sa ska vi dra till ett "apberg", far se vad det blir.

Hoppas allt ar lugnt hemma! Ska ladda upp bilder sen nar jag har tagit en del, har hittills inte blivit sa mycket kort.

Peace!

Bangkok

Landade igar kring 06.30 svensk tid. Flygresan gick bra, forutom att det var en massa turbulens, trodde vi skulle storta dar ett tag :p Vi hittade snabbt till hotellet som vi bokat, det ligger pa Khaosan Road, som ar backpacker-placet no. 1. Vi bor ovanfor ett reggaehak som spelar tung musik i stort sett dygnet runt, vilket var lite storande inatt nar vi skulle sova :p (tacka gudarna for oronproppar!) Har ar det valdigt varm och fuktigt, det ar en jakla tur att vi har ac pa rummet! I morgon drar vi vidare till Hua Hin. Ska forsoka uppdatera sa gott det gar!

RSS 2.0