byebye

Nu är det inte långt kvar. Om drygt en timme drar jag ner till Ljusdal, ska fixa lite saker innan jag åker iväg. Mitt tåg går 14.10, jag kommer fram till Arlanda ca. 17.10 och vårt plan lyfter klockan 20.20. Imorrn vid den här tiden är jag i Thailand, ganska svårt att föreställa sig!

Under vår resa i Thailand kommer jag antagligen att skriva här på bloggen, annars så har Stina skaffat en resdagbok som ni kan gå in och kika på (Alias: Stormstina). Lägger jag inte ut bilder här så kanske jag lägger ut på bilddagboken eller facebook. Bara att hålla utkik alltså :)

So, I guess this is goodbye. hasta la vista folket!

sista kvällen

Mår forfarande kattskit, känns dock lite bättre nu än i morse. 

Idag har jag plockat fram allt som jag ska ha med mig, men har inte tryckt ned det i väskan än. Har lite tid på mig i morgon också innan jag ska åka, tåget går 14.10 så det känns skönt. Planet lyfter klockan 20.20, alltså exakt om ett dygn, shit. Jag åker till Thailand imorrn!

skit

Jag har gått och blivit dyngförkyld. Fryser, svettas, snorar, nyser, hostar, ont i halsen, ont i kroppen. Skit. Jag åker om ett dygn och vill inte må så här då.. Tur i alla fall att det är en förkylning och inte magsjuka eller nåt sånt :)

Idag ska jag packa ner allt i min stora backpacker-ryggsäck. Tänker försöka ta med mig så lite som möjligt, men man vet ju hur lätt det är.. Ska försöka så gott det går :)

Nu ska jag äta frukost och ta mig en lång, varm dusch. Hej så länge!

chachacha

Idag var jag som sagt till Hogdal för mina sista vaccinationer inför resan. Hängde kvar ett tag på mammas jobb, sedan drog jag på Ica och handlade lite och var även till pappas förråd och hämtade några burkar färg. Kom hem, tog hand om tvätten och lagade mat. Käkade ensam eftersom varken mamma eller Krille var hemma och pappa hade nyss kommit hem från Gävle där de har satt in en titanskruv i munnen på honom (han ska få en ny tand), så han kunde inte äta "riktig" mat. Det var veckan innan min studentvecka som han pajade tanden och han har inte fått sätta in titanskruven förrän nu, åtta månader senare.

Nu tänkte jag bara ta det lugnt ett tag innan jag det blir dags att provpacka lite. Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska ha med mig, men tänkte ha med mig så lite som möjligt i alla fall :) Tanken är ju att jag ska shoppa en massa där, så därför behöver jag inte ha med mig så mycket från början. Fatta, om fyra dagar är jag i Thailand! Vi lyfter från Arlanda på lördag klockan 20.20 och landar i Bangkok på söndag kring 12.30 lokal tid. Undra vart jag är och vad jag gör om en vecka vid den här tiden? Det återstår att se :)



Volbeat - Maybellene I Hofteholder

three days

Idag är det onsdag, bara tre dagar kvar tills jag sitter på planet på väg mot Thailand.

I morse vaknade jag av ljudet från en helikopter som var på väg att landa, lite ovanligt. Försökte se vad det var för slags helikopter men den var lite långt ifrån, hur som helst så var det lika bra att kliva upp. Hängde en tvätt, satte i motorvärmaren och käkade frukost. Nu tänkte jag hoppa in i duschen, ska åka till Ytterhogdal om drygt en timme för att ta mina två sista vaccinationssprutor. Det är mamma som ska få sticka mig :)



The Hellacopters - Electrocute

ränner

Lördagen var bra, hade roligt tillsammans med underbara människor! Fick dock i mig lite för mycket av det goda, vilket resulterade i en hemsk söndag.. Men man får ju skylla sig själv! På söndag kväll åkte jag hem till Kårböle eftersom de skulle komma till lägenheten och tapetsera tidigt på morgonen dagen efter (alltså igår). Åkte dock tillbaka till Ljusdal igen igår eftersom jag skulle på hockey med Hank. Vi drog alltså till Gävle på hockey, Brynäs-Modo. Älskade Brynäs spelade bra i första perioden men sen blev de bara sämre och det slutade med att Modo vann med 4-2.. Tråkigt, men jag hade en kanonkväll ändå :) Sedan skjutsade Henke hem mig till Kårböle, vilket verkligen uppskattades :) Så nu sitter jag här hemma och gör inte så mycket. Tänkte kolla på en film och sen börja kika lite på vad jag ska ha med mig till Thailand. JAG ÅKER PÅ LÖRDAG! Shit, börjar fan bli lite nervös nu..


the last saturday

Sitter i min nytapetserade lägenhet och känner mig riktigt nöjd! När jag kom hit igår hade de tapetserat i både vardagsrummet/köket och i hallen. Nu är det bara sovalkoven kvar, sen är det klart :) Jag, pappa och mamma flyttade tillbaks alla möbler och passade även på att möblera om, kul med lite omväxling. Tänker lägga upp lite bilder sen när allt är klart så ni får se. Skulle egentligen ha stannat kvar här igår men kom på att jag skulle ha tagit min andra dukoral-dos (koleravaccin), så jag lära åka tillbaks till Kårböle igen för att fixa det.

I morse klev jag upp tidigt och tog bussen ner till Ljusdal. Har tillbringat denna lördag med att göra så lite som möjligt, måste ju ladda upp inför kvällen, haha. För ikväll blir det fest och jag ser verkligen fram emot det! Min sista lördagskväll i Ljusdal på ett bra tag, måste firas :) Om exakt en vecka åker jag och det känns underbart :)


good shit

Drunken Tiger, alltid favoriter. Hittade dock inte den bästa låten, men dessa tre får duga så länge :)

 
소외된 모두 왼발을 한 보 앞으로


Good Life
 

W.O.R.D

hets

Kom hem från min långpromenad för nån timme sen och ska nu ta mig an motionscykeln. Det är ju så att beach 2009 kommer lite tidigare än väntat, typ redan om en vecka. Lite sent påtänkt att börja träna för det nu kanske, men vafan, bättre sent än aldrig! Får väl svälta mig nu den sista veckan så blir det nog bra, vill ju vara fit på stranden:) Nä, skämt åsido. Men några cm. mindre hade ju inte skadat :p haha.

Sist jag var iväg till solen (Cypern och Frankrike '07) lyssnade jag mycket på Rihannas Umbrella, så här kommer en bra cover på den!


Lillasyster - Umbrella


nio dagar kvar..

Igår gjorde jag två upptäckter:

1. Man kan köpa en burkcola för 6 kronor (billigt!)
2. Det kostar bara 23 kronor att åka buss Ljusdal-Kårböle, sist jag åkte kostade det 30 kronor.

Åkte alltså till Kårböle igår, min lägenhet är inte klar än så därför kan jag inte vara där så då var det lika bra att åka hem till familjen. Jag fick veta igår att de ska tapetsera om hela lägenheten och inte bara vardagsrummet/köket som de sa från början, kanon! Lite dumt att de gör det här just nu när jag ska åka, känns som jag inte riktigt har tid med att packa ur lägenheten och sen in med allt igen, inte nu. Men självklart är jag även jätteglad över att få det fint i lägenheten :)

I morgon åker jag ner till Ljusdal igen och förhoppningsvis är vardagsrummet klart då så man kan börja få in alla grejer. Mamma och pappa ska ner de också, så då får jag hjälp :) Jag tror att jag blir kvar i Ljusdal hela helgen, det beror lite på hur det står till med sängplats men jag fick sova i Elins lägenhet så det går nog bra!


Elin et moi.

Nu ska jag ta och gå ut på en långpromenad, det är otroligt härligt väder idag!

Later.




kinesar

Jag är hos Elin och Elin är hos Lars, vilket betyder att jag är ensam här :p I morgon kommer det målare och tapetserar i min lägenhet och eftersom den är väldigt liten var jag tvungen att slänga upp lite möbler i sängen, därför kan jag inte sova där inatt. Så inatt sover jag i Elins lägenhet, all by myself :)

Jag har tillbringat hela dagen i Yg hos Ante, vi har kollat på film, degat och lekt med lill-valpen Santo. Efter att vi hade käkat drog vi ner till Ljusdal och donade i lägenheten, sedan gick vi och grattade Rickard på födelsedagen. Han bjöd på tre (!) olika tårtor och kaffe/multijuice. Efter ett tag kom det så jäkla mycket folk och Rickard har heller inte världens största lägga, så då drog vi iväg till OK, mig och sen Elin.

Nu ska jag ta och kika lite på tv innan det blir dags för sängen. Godnatt folket!


sultans of swing



Lätt Dire Straits bästa låt, kanske bästa låten överhuvudtaget.

a lot of shit

Ja vad ska man säga? Får höra saker om mig själv som jag inte visste om, påhittade historier. Sånt gör mig alltid förvånad, men det är väl så det är här i den här jävla kommunen. Småsaker blir till "veckans nyhet" och det går inte att göra nånting utan att det ska snackas. Men det är så typiskt och det har sett likadant ut jämt. Jag kommer ihåg när jag började på Färila Skola och upplevde detta fenomen för första gången. Men det är bara att låta det rinna av en och inte tänka på skiten. Som jag brukar säga; huvudsaken man själv vet, så spelar det ingen roll vad folk säger. over and out.



thirteen days left

Sitter hemma i väntan på att få dra till Ljusdal, Rickard ska ner så jag tänkte åka med han. Helgen har tillbringats hemma hos familjen, det har varit väldigt lugnt och skönt. I veckan blir jag nog i Ljusdal i några dagar, måste inhandla lite nödvändigheter inför resan och även träffa lite folk :) Tänkte även passa på att festa järnet i helgen som kommer, sista helgen innan jag åker. Så bäst för er att ni är partysugna då ;p Dock måste jag spara mina pengar så jag har mycket cash i Thailand, så jag får försöka att hålla i plånboken nu i de 13 (!) dagar som är kvar, men det ska nog gå bra!

Nu tänkte jag ta en snabb prommis med mamma innan det bär av neråt. Adìos!


lucky me

Igår hittade jag en femhundring (!) på backen, så jäkla bra! Synd för den som har tappat den, men what to do? Den enes död, den andres bröd som man brukar säga ;p Den satt jäkligt fint, speciellt med tanke på att jag köpte en ny digitalkamera igår + ska iväg och resa snart, då är alla pengatillskott särskilt välkomna!

Igår fick jag även en pytteliten perkilator av mamma, den är väldigt fin och bra och får plats i mitt hem, vilket är ett stort plus :) Nu blir det tv:n, en-två koppar kaffe och en macka. Sen ska jag skjutsa pappsen och farbror Bo till Tallåsen, men det är senare det.



Avslutar med en gammal goding, N-trance's cover på Rod Stewarts "Do ya think I'm sexy". Nostalgi ;p

surfin' bird

Är ensam hemma i Kårböle, päronen jobbar och broder är i skolan. Jag känner att jag har varit hemma väldigt länge nu, så idag drar jag tillbaks till Ljusdal. Måste uträtta en del ärenden, som till exempel gå loss inne på apoteket inför resan. Blir kvar tills på lördagnatt nångång, ska nämligen vara chaufför och mamma och pappa då som ska på middag/fest i Tallåsen.

På söndag fyller Krille år och jag har inte köpt något åt han än, vilket jag måste fixa nu i dagarna. Efter att vi firat honom drar jag till Stockholm på en snabbvisit och sedan har jag inga direkta planer för tiden som är kvar innan jag åker. Så är det någon som vill träffas, fika, festa eller bara dega, hör av er :)

Nu ska jag ta en promenad runt byn innan det bär av ner till Ljusdal. Ciao!

ruskij

Nu har jag betalt för två nätter på hotell/vandrarhem i Bangkok, skönt att veta vart man ska ta vägen när man kommer ner. Fick inte tag på thai-ambassaden, men ska dit på måndag. Stina är ledig då så då ska vi även passa på att smida lite planer och kolla resrutt. Förresten var jag iväg och fick mina tredje och fjärde sprutor i måndags. Nu är det bara två sprutor kvar + två doser dukoral, sedan är jag fit for fight (eller, fit for thai-sickness kanske man ska säga :p) Bara för någon dag sen kände jag mig nervös inför resan, men nu känns det mycket bättre, antagligen för att man har fått lite större koll på läget.

Nu ska jag sätta på lite kaffe och umgås med the mothafucking brotha'. ses!

Savage - Swing


sawadee ka

Sitter här med en massa papper framför mig. Det är packningslistor, visumansökan och lite annat joks. Har försökt att ringa till thaiembassy hela morgonen men de säger bara "the lines are very busy, please try again later". Åhh.. Skulle ha behövt fråga dem lite saker, men jag verkar inte komma fram. Åker nog ner till Stockholm imorrn och går direkt till ambassaden, så kan jag fixa allt med detsamma!

Snart är det bara tre veckor kvar tills vi åker. Biljetterna är betalda, backpacker-ryggsäcken fixad, reseapoteket är snart kirrat och jag har bokat vandrarhem i Bangkok nära Khaosan Road de två första nätterna. Ja, det mesta börja falla på plats. Vi åker alltså den 31/1 och kommer hem 15/3. Det är tänkt att vi ska resa runt lite i landet till olika underbara platser och sedan avsluta vår resa med några dagar i Bangkok där vi ska shoppa upp de pengar vi har kvar :p Kommer blir riktigt grymt! Gruvar mig lite, men längtar på samma gång. Sex veckor i paradiset.. my oh my.

shit

Jag ska åka till Thailand i drygt sex veckor och börjar nu få resfeber. BAH! Fan alltså, måste fixa allt. Så känns det som att jag inte har en blekaste aning om vad jag håller på med. Hoppas att Stina är mer stabil :)

Det som är kvar är visum, reseapotek, planerande av resrutt, skriva packningslista m.m. Visumet kommer nog dock att fixas nu i veckan, resten är det inte nån större panik med. Fast, ja. Jag har då större panik på G.

Den 31/1 åker vi. Inte så jäkla långt kvar nu.

hjälp.

RSS 2.0