Valborg

Vad fan händer imorrn egentligen? Fest, ofcourse. Men vart? Kårböle, Färila, Ljusdal. That's the question. Förslag anyone? :)

helgen som var

Helgen är nu över och det är måndag igen. I lördags var jag till Carro som hade 20-års middag/fest, maten var god och stämningen hög. Hade riktigt trevligt! Kvällen avslutades med ett krogbesök på Järnvägs där ett liveband körde Metallica-covers hela natten lång, nog för att jag gillar Metallica men de är ju sådär att dansa till.. Klev upp tidigt på söndagsmorgonen, gick till Carro och hämtade bilen och for sedan hemåt. Kom hem, tryckte i mig lite käk och drog sedan vidare till Sveg tillsammans med mamma och bror.

Min morfar fyllde alltså år igår, hela 90 bast :) Vi, Judy, Ivan, Kerstin och Frida drog dit för att fira. Judy och Kerstin är mina mostrar, Ivan är Judys man och Frida är Kerstins dotter, tillika min kusin. Det fattades några stycken, till exempel min papi och Hempa, Kerstins man. Men de var i Tänndalen över helgen så de kunde inte vara med. Hur som helst så var vi hos morfar hela dagen, mamma lagade Flötgröt och Öring och sedan blev det tårta och kaffe. Dagen blev faktiskt riktigt lyckad och jag tror att morfar var nöjd!

Ikväll ska jag återigen skjutsa broder till Ljusdal, han ska "köra upp" och göra ett teoriprov, sedan har han sitt moppekort. Vad som händer i veckan vet jag ej, ska i alla fall försöka övertala Lisa att komma upp. Får se hur det går med den saken, men jag hoppas att hon vill hälsa på :)

sunshine

Idag skiner solen, helt underbart! Ska strax gå ut på en promenad runt byn, lite tråkigt att gå själv bara.. Men det får gå ändå! Igår skjutsade jag broder till Ljusdal igen, men nu är de tydligen klara med kursen så nu blir det inge mer skjutsande på ett tag. Inte för att det gör mig något, har ju ändå inget bättre för mig så gillar jag ju att köra bil :)

I helgen blir det fest hos Carro, men jag måste nog hålla mig rätt lugn med tanke på att jag måste köra hem tidigt på söndag för då ska vi upp till Sveg till min morfar som fyller 90 (!). Ojoj, där kan vi snacka gammal. Så 20-års fest på lördag och 90-års kalas på söndag, sicken helg det kommer bli ;p

Nä, nu måste jag ut och få lite syre! Hej så länge!


dötid

En riktigt grå dag idag, vädret alltså. Funderar på en promenad runt byn, men det känns inte alltför lockande. Dock ser det ganska vindstilla ut i alla fall, så det är ju bra. Dagen idag blir nog väldigt lugn, har inte så mycket att göra. Ska laga mat och skjutsa Krille till Ljusdal, det är väl det enda.

Sitter och funderar på om jag ska ta och åka ner till Täby en sväng, inte precis nu men om någon vecka. Lisa har praktik och slutar tidigt på fredagar så då skulle jag kunna åka ner en torsdag och vara där över helgen. Låter som en bra idé, skulle vara skönt att komma iväg en sväng och se något annat, och träffa min älskade Lisa såklart :)


en ack så gammal bild på oss två, kan den vara från 02/03 nånting kanske?

Nu ska jag nog försöka ta mig ut en sväng ändå. Ha en bra dag folket!


blaha

I'm back in Kårböle. Pappa och Krille var nere i Ljusdal så jag åkte med dom hem, eller, jag körde. Jag älskar känslan av att gasa på när man har bra musik i högtalarna, vägen är bar och solen skiner. Hade jag varit själv hade jag kunnat pumpa på lite mer music och frihetskänslan hade varit total :) Haha, jag bara älskar att köra bil! Synd att man inte har någon egen bara.. Men jag prioriterar lite annorlunda nu, så bil får vänta.

Klockan är nästan 01 och jag borde egentligen gå och lägga mig. Eller, varför de? Har ju inte direkt någon tid att passa imorrn. Livet som arbetslös är inte så jäkla spännande faktiskt, det är bara riktigt tråkigt och man blir väldigt rastlös. Men nu är det inte så långt kvar till sommaren, då jag förhoppningsvis får många timmar på Delins. Har inte sett något schema än, skulle tro att det inte är klart än. Vi får se hur det blir! Jag skulle kunna jobba hela sommaren, förutom på midsommarafton och midsommardagen då förstås, med tanke på att jag fyller 20 den 19 juni (midsommarafton). Det är det enda jag känner att jag vill "vara med på", resten var detsamma.

Nu ska jag nog slänga mig i säng ändå, tillsammans med min senaste lover Ett Fruset Liv. Maler fortfarande böcker och håller just nu på med Karin Wahlbergs böcker om kommissarie Claesson, är inne på book no. 3. Helt ok böcker, inte lika bra som Stieg Larssons eller Mankells dock, men de funkar :)

Godnatt folket!


plans

Sitter i Elins lägenhet, utan Elin. Hon är uppe på Slotte på nån konferensgrej och jag som har datorabstinens stannade kvar för att kunna surfa lite :) Har spenderat helgen i Ljusdal, men ikväll bär det av till Kårböle igen. Ska vara chaufför åt bror imorrn, så då måste jag vara hemma!

Jag börjar få lite panic över vad jag ska göra nu framöver. Jag vet ju att jag kommer jobba hela sommaren i Ljusdal, så det är ju bra. Dock vet jag inte vad som händer sen. MÅSTE ha ett jobb, helst inte här då med tanke på hur jäkla less jag är på Ljusdal. Vill till Stockholm, trott' eller ej. Har suttit och kollat på platsannonser, men man ska ju helst ha erfarenhet eller utbildning eller vara minst 22-23-24 år gammal. Hmm.. Jag har ju inte så jäkla mycket sånt att komma med. Men man kan ju alltid prova att söka ändå, för vem kan motstå moi? ;) Haha. Min plan är just nu att försöka hitta ett jobb, spara ihop pengar och sedan söka "Working Holiday Visa" till Australien. Då får man vara där i ett år och även jobba, perfa! Det är verkligen något jag vill göra, är så grymt sugen! Och ofcourse, åka tillbaks till Thailand en sväng. Min dröm är att resa runt i Asien/Australien-Nya Zeeland. Thailand, Indonesien, Malaysia, Laos, Australien, Nya Zeeland. Fan va underbart! Och nu när Bodil är back in Thailand måste jag ju nästan åka dit och hälsa på :) Fan att man inte har en massa pengar, det hade verkligen underlättat en del..

En annan dröm är att tågluffa i Europa, det ska jag lätt göra någon sommar. Resa är livet <3

hahahahaha


påsken '09

Påsken '09 är över och det känns faktiskt ganska tråkigt. Påsken är absolut en av mina favorithelger, men nu får vi se fram emot Midsommar istället!

Vi inledde med Skärtorsdagen, det blev bastu och öl nere på IP med halva ligan. Det var riktigt trevligt och mysigt, lite mjukstart sådär :) På fredagen klev jag och Ante upp kring 5, vilket var helt onödigt eftersom det tog liiite längre tid för våra kära kamrater som skulle hämta oss. Vi satte oss ute på gårn' och startade dagen med en ölfrukost, till slut kom dock skjutsen men klockan var nog efter 7 innan vi var ute på isen. Helt underbar dag med otroligt väder och härliga människor, anglingen gick väl dock sådär. Fick inte en enda fällning! Satt ute till sent på eftermiddagen, drog sen hem för en liten taktikvila innan vi fortsatte med lite mer öl och en räääsig hamburgermiddag lagad av kocken Ante.

På lördagen blev det deg hela dagen lång, sedan påskmiddag med familjen och därefter fest i Sungrens. Drog på "barrunda" runt byn och hälsade på lite folk, orkade inte med Ljusdal och krogen så vi blev kvar i Kårböle hela kvällen. Festade till dan efter och var skapligt sliten på söndan :p

Nu är det vardag igen, vilket för min del består av arbetslöshet. Jaja, nu ser vi fram emot skatteåterbäringen och ljusare tider :)






skärtorsdag

Gårdagen spenderades på hemmaplan, tror inte att jag ens var utanför dörren en endaste gång. Kollade igenom deklarationspapper och lagade mat, det var nog det enda vettiga jag gjorde. Idag är det trökväder igen.. Jag och pappa, som för tillfället är "lediga" har fått i uppdrag av mamma att städa huset och griljera skinka idag. Så vi får väl göra det då :)

Nu väntar jag på att Ante ska höra av sig, han skulle komma upp någon gång mitt på dan. Vi ska ut och kolla lite isar, det verkar inte särskilt lovande och tydligen så är det vindvakar lite här och där så det är nog ingen bra idé att åka skoter på isarna nu. Kan ju bara tänka mig hur det blir imorrn om folk åker skoter i fylla ute på isen, det känns inte så stabilt. Vakarna är tydligen ganska stora, men det kan vara svårt att se dem så man märker dem nog inte förrän man ligger där i. Uscha, bäst att hålla sig nära land!

Idag är det en jäkla trafik, bilarna ligger som ett pärlband och det verkar aldrig ta slut. Det var likandant igårkväll, känns så jäkla skönt att slippa sätta sig i en bil och åka 20-30-40 mil för att kunna fira påsk! Själv så ska jag dra till Ljusdal en sväng ikväll, ska skjutsa Krille på "mopedskola" (moppekort). Under tiden han är där ska jag uträtta lite ärenden (typ köpa nåt kilo påskgodis) och träffa Hank.

Nu ska jag slänga i mig lite frukost och sen blir det kanske ett varv med dammsugaren.




pimpling

Jag är fortfarande riktigt kass på det här med att uppdatera bloggen. Hursomhelst, nu gör vi ett försök.

Dagen har tillbringats i pappas sällskap, klev upp med tuppen (nja, inte riktigt men tidigt nog) och drog iväg till Busjön. Underbart vårvinterväder med strålande sol och klarblå himmel! Satt ute på isen i x antal timmar och ingen av oss fick någon fisk.. Hade några napp och en gång fick jag till och med upp fisken i hålet, men han släppte och åkte tillbaks ner, irriterande! Men vädret var ju toppen så det gjorde inte så mycket att fisken svek. Dock tappade jag tålamodet till slut och lutade mig tillbaks med den sista boken i Stieg Larssons serie om Mikael Blomkvist, "Luftslottet som sprängdes". Grymt bra bok som jag nu har läst ut, tråkigt för det är som sagt den sista boken och inte lär det bli några fler med tanke på att Mr. Larsson kolade vippen för några år sedan. Får helt enkelt ta och hitta någon annan bra bok! När vi kom hem satte jag mig vid husknuten och solen värmde så mycket att jag var tvungen att ta av mig till t-shirt och byta till kortare brallor, så jäkla skönt!

Isen var bra idag fram till eftermiddan då man åkte igenom hela tiden (dubbel-is). Blötte upp mig till knäna typ, men det är som det ska va :) Har en känsla av att isarna kommer vara pissblöta på fredag, vilket inte är bra.. Isarna på sjöarna är bra på förmiddagarna, men blir sedan fulla med vatten fram på eftermiddan. Tydligen är det mycket bättre på Ljusnan, vilket förvånar en del. Jaja, vi får väl se hur det blir på fredag. Hursomhelst så spår dom finväder både fredag och lördag, vi får hoppas på minusgrader nu på nätterna så att isarna blir lite bättre. Men ja, i morgon skulle det regna och det förbättrar knappast situationen. Har inte sån jäkla stor lust med att sitta ute och angla på en pissblöt sjö i fylla, men ja det är nog så det kommer bli! (Intressant med en liten väder/is-analys va? haha).

I morgon verkar det som sagt bli nederbörd i form av regn eller kanske snö.. Verkar faktiskt som att det är något sånt på G just nu, det knastrar lite mot fönstren vilket antagligen är regn. Piss. Haha, kan inte låta bli att skriva om vädret ändå. Kanske alla dessa år med en väderbesatt pappa har haft någon slags inverkan ändå:) I alla fall så har jag noll planer inför morgondagen, ganska skönt ändå.

Nu är klockan drygt 02.20 och jag borde verkligen slänga mig i säng, vilket jag också tänker göra. Jäkla tråkigt inlägg det här blev, ska försöka komma med något bättre i morgon. Avslutar med en låt för att höja rolighetsfaktorn lite :)
 
Förresten har vi strömavbrott här imorrn mellan 10-12, lika bra att man sover tills det är över då :) Godnatt folket!



sommar<3


Grits - Ooh Aah

sicko

HAHAHA. Alltså, jag har fått reda på en så jäkla sjuk och äcklig grej, jag finner inga ord för hur knäppt det är. Jag kan inte skriva vad det handlar om här, för jag vill inte hänga ut nån. Men alltså, man har en uppfattning om en person och sedan får man veta att den är så jävla sann, fast åt helvete ännu mer sjuk än vad jag trodde från början. HAHA, jag kan inte sluta skratta. Oh, jag vill så gärna skriva vad det handlar om men jag kan inte. Shit. Sjukt är vad det är.

kuuul, rooliigt

Funderar på om jag verkligen ska åka till Ljusdal idag eller om jag ska dra ner imorrn istället.. Hmm. Det lutar åt att jag stannar kvar en natt till in das Kårböle. Jäkligt intressant infomation va? :) Hur som helst så är det otroligt härligt väder idag, men inte har jag varit ut nåt.. Har fastnat med den andra boken i Stieg Larssons serie, "Flickan som lekte med elden". Men, jag ska nog försöka ta mig ut en sväng nu i alla fall!

Ringde på Delins idag och hörde om de behöver nå folk i sommar, och det verkar som att jag får jobba där! KANON! Känns riktigt skönt, då känns det helt plötsligt som att jag inte har lika stor panik över att hitta ett jobb nu fram till sommarn. Ska lägga krutet på att hitta ett jobb till hösten i stället tror jag! Har pengar så det räcker ett tag till, så det fixar sig nog.

Förresten, idag är det första april. Jag brukar alltid glömma bort det och gå på en del skämt, men idag har jag inte träffat nå folk (bortsett från papi och bror) så jag tror att jag hittills klarat mig undan. Men, dagen är inte slut än :p

where the water tastes like wine

Var som sagt till Östersund igår, eller "Stan" som vi säger här :) Gick runt och kikade lite i affärer, köpte dock inte så mycket med tanke på min ekonomiska situation, haha. Käkade världsbäst lunch på tacobar, åt på tok för mycket med det var så jäkla gott så jag kunde inte sluta :) sedan bar det av hemåt, åt middag med Elin hemma hos oss och sen blev det en lugn kväll framför tv:n. Läste även boken "män som hatar kvinnor", började med den igår och blev klar med den igår, har kommit in i något slags bokstim och läser böcker hela tiden. Var ju på bio och såg den för någon vecka sedan, fast jag inte hade läst boken. Filmen var riktigt bra, så nu måste jag plöja igenom böckerna. One down two to go!

Ikväll drar jag ner till Ljusdal igen och blir där till någon gång nästa vecka, för då ska jag umgås med pappsen hemma i byn. Vi ska ha värsta far och dotter veckan med en massa fiske och skoteråkning, kulkul! Sedan är det ju den beryktade långfredan som jag ser fram emot varje år, älskar den dagen alltså! Kommer bli grymt :)

Idag har vi riktigt fint väder med strålande sol, så nu ska jag ut och ta en promenix runt byn. Ha en bra dag folket!

RSS 2.0