europaparlamentvalet

Det här med Europaparlamentvalet på söndag.. Jag tycker att det är otroligt viktigt att använda sin rösträtt som vi har i Sverige och verkligen rösta, men samtidigt är det ju inte så lätt. Jag tror att de flesta yngre röstar på Piratpartiet just för att de ligger närmast om hjärtat, och för att resten har ju de flesta inte så stor koll på. Jag vet inte om jag kommer att rösta på just PP men jag tror att väldigt många kommer att göra det, vilket verkligen kommer visa den svenska regeringen vilken makt vi ungdomar faktiskt har och att man inte bara kan "köra över" oss med idiotiska lagar som IPRED. Nu är det ju inte endast ungdomarna som är för fildelning, men majoriteten är antagligen under 30 i alla fall. Jag tror att regeringen kommer få en rejäl smäll på näsan när de ser den mängd röster som tilldelats PP.

Jag är inte så jäkla insatt så därför vet jag inte riktigt hur jag ska rösta, jag vet ju vilket parti som passar mig och mina åsikter mest men samtidigt är jag inte helt hundra på hur de ställer sig i "eu-frågorna". Måste nog fnula lite på det plus leta rätt på mitt röstkort som på nåt vis har försvunnit, tror att jag kanske till och med har slängt det... Det är lite kasst dock att jag som är skriven i Kårböle måste åka till Korskrogen för att rösta på söndag. Förtidsrösta, poströsta och allt det där, javisst vet jag att man kan göra det. Det har dock inte blivit av, så jag får nog släpa mig till Korskrogen på söndag ändå!


Kommentarer
Postat av: Elin

tycker mer att det bevisar hur okunniga ungdomar är om det blir en massa pp-röster. den viktigaste frågan som måste drivas är ju inte direkt huruvida det ska vara lagligt eller inte med nedladdning av musik.. finns ju riktigt bedrövliga saker som verkligen borde bli tagna på allvar, känns inte som att ipred är en av dom sakerna..

2009-06-04 @ 14:48:47
URL: http://elinkristina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller med Elin. Frågor som miljön och ekonimikrisen är mycket viktigare. Sedan rösta på ett parti med bara en fråga tycker jag är helt fel.



Jag är för ipred, internet ska inte vara något laglöst ställe där man kan göra vad man vill. Ägna sig åt barnpornografi eller vad det nu kan vara. Det är förbjudet att gå in en skiv affär och stjäla en skiva, varför ska det vara lagligt att ladda hem den.



Jag tycker du ska kolla lite på vad folkpartiets och moderaternas kandidater står för, någon av de ska jag rösta på.



Bra att du tänkt rösta iaf, många unga som inte tänker göra det.

2009-06-05 @ 22:14:56
Postat av: Kristin

Som jag svarade på Elins kommentar: "Jag tycker heller inte att det är den viktigaste frågan, därför kommer jag inte att rösta på PP. Man måste ju se det i ett större perspektiv och då är inte pp det ultimata partiet direkt när de i stort sett endast har en fråga. Dock känns IPRED och hela den grejen som ett stort steg bakåt i utvecklingen, och i och med att många antagligen kommer att rösta på PP kanske ett ljus går upp hos regeringen. Samtidigt så är det väl kanske inte något som hör hemma i EU utan mer något som borde "tas upp" i Sverige. Jag tycker såklart att de viktigare frågorna ska prioriteras i EU, inte frågor som handlar om fildelning."

2009-06-06 @ 19:29:41
URL: http://majakristin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0